Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Βήμα - Βήμα - Πολυμερικός πηλός... και... ήρθε το δωράκι μου...!

Καλησπέρα! Πώς περάσατε την Τσικνοπέμπτη σας μλογκογειτονίτσα μου;;; Ελπίζω καλα. Εμείς οικογενειακά! Λοιπόν, επειδή στην προηγούμενη ανάρτηση μου για τον πολυμερικό πηλό, κάνατε αρκετές ερωτήσεις έβγαλα κάποιες φωτογραφίες για να σας δείξω, όσες δεν ξέρετε, βήμα βήμα πως τον δουλεύω εγω.  Και να απαντήσω στην ερώτηση της Magdalene B. ...είναι πολύ εύκολο κοπέλα μου σαν να παίζεις με πλαστελίνι ακριβώς, μόνο που μετά το βάζεις στο φούρνο και μένει για πάντα!
Κατ'αρχήν εγώ παίρνω τα FIMO soft, είναι τα απλά χρώματα, υπάρχουν και τα FIMO effect που άλλα έχουν glitter άλλα είναι metallic κλπ. Είναι ο πιο ευκολοδούλευτος!
μικρά πακετάκια σάν ένα κουτάκι τσίχλες.
Αρχικά, κόβουμε ενα κομμάτι, όσο θέλουμε ανάλογα τι θα φτιάξουμε, το δουλεύουμε λίγο με πλάσιμο και στο τέλος το φτιάχνουμε μία μπάλα...Γενικά πάντα, ότι και να φτιάξουμε το ξεκινάμε απο μία μπάλα. Εδώ θα σας δείξω πώς φτιάχνουμε μία καρδούλα.

Μετά, για να φτιάξουμε ας πούμε μία καρδούλα που θα δείξω εγω εδω της δίνουμε αυτο το τριγωνικό σχήμα...
Την πανω μεριά την χαράζουμε στη μέση με ένα μαχαιράκι...
Ανοίγουμε δεξιά αριστερά...
Προσπαθούμε να την καλοφτιάξουμε, λίγο την πατηκώνουμε, γενικά την δουλεύουμε μέχρι να έχουμε  το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Και τέλος, έχουμε ένα κομμάτι σύρμα και κάνουμε μία τρυπούλα για να μπεί μετά που θα ψηθεί η θηλιά. Πώς φτιάχνουμε μία θηλιά απο σύρμα; δείτε τις τέλειες οδηγίες βήμα βήμα της δροσοσταλίτσας μας εδώ.
Πάμε για ψήσιμο σε τεψάκι με λαδόκολλα στους 110 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά. Το λέει και απ'έξω το πακετάκι. Εάν πάρετε άλλη μάρκα, π.χ. υπάρχει και ο Cernit, ίσως έχει άλλο χρόνο και βαθμό ψησίματος, θα λέει πάλι απ'έξω.

Μετά το ψήσιμο κολλάμε με logo κόλλα την θηλιά στην τρυπούλα που είχαμε κάνει, όπως έχω κάνει σε αυτή την καρδούλα...
Εάν θέλουμε περνάμε και ένα κρικάκι και έτοιμο να κρεμαστεί οπουδήποτε...!
Όταν έχουμε τελειώσει, αποθηκεύουμε τα ανοιγμένα πακετάκια σε σακουλάκια όπως αυτά...
δέν ξέρω πως τα λένε, που σφραγίζουν απο επάνω, για να μην ξεραθεί ο πηλός εαν έχουμε να τον χρησιμοποιήσουμε πολύ καιρό.
Απο εκεί και πέρα για σχέδια που μπορείτε να φτιάξετε παρακολουθείστε τα βιντεάκια που έβαλα στην προηγούμενη ανάρτηση ή καλύτερα μπείτε στο κανάλι αυτής της κοπέλας στο ytube για να παρακολουθήσετε περισσότερα. Θα μάθετε πολλά απο αυτή. Επίσης, για τέλεια βιντεάκια tutorials αλα ελληνικά μπείτε στο blog της δικής μας Ειρήνης εδω! Μπράβο Ειρηνάκι μου τέλεια, κατανοητά βιντεάκια! Πολύ καλή δουλειά συνέχισε! Το Ειρηνάκι είναι πιο "παλιά" και φτιάχνει τέλεια πραγματάκια! Δέν ξέρω εάν είναι καθόλου κατανοητό το σεμινάριο μου. Δεν είμαι καθόλου καλή σε αυτά. Ξέχασα κάτι; Εάν έχετε κάποια απορία εδώ είμαι!
Και... τέλος να σας δείξω το δωράκι μου...!!! Ήρθε επιτέλους!!! Το τέλειο τσαντάκι και η καρφίτσα απο τσόχα που κέρδισα στην κλήρωση της el.mar μας.
Μα δεν είναι καταπληκτικά;;; Και πολύ προσεγμένα! Όπως όλα που φτιάχνει άλλωστε! Πολυ καλή δουλειά el.mar μου! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!
Α, επίσης να πω για το Προσκλητήριο μας...Ευχαριστώ καταρχάς όσες έχετε σχολιάσει και ψηφίσει το καλύτερο! Δέν το έχω ξεχάσει, δέν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ με αυτό, έχω ξεκινήσει κάτι άλλο τώρα, αλλα έτσι και αλλιώς περιμένω να ψηφίσετε και άλλες κοπέλες για να αποφασίσω...αλλιώς δέν μπορώ! Όποιο πάρει τις περισσότερες ψήφους θα διαλέξω. Τι περιμένετε λοιπόν; Όσες δέν το έχετε δεί, μπείτε και πείτε μου! Εκτιμώ πολύ τα σχόλια σας!
Αυτά απο εμένα! Καλό απόγευμα!

18 Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!:

el.mar είπε...

Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν!!!Να είσαι καλά κ να τα χαρείς!!!
Πολύ καλές οι οδηγίες σου, φαίνεται πανέυκολη η καρδιά!Φιλάκια Ρούλα μου!!!!!!

Unknown είπε...

Πολυμερικός και ξερό ψωμί!!!! Να προσθέσουμε επίσης για τις φίλες που θα πρωτοασχοληθούν οτι δεν είναι ανάγκη να ξοδέψουν πολλά λεφτά για να πάρουν όλα τα χρώματα που τους αρέσουν! Αρκούν τα βασικά για αρχή : μαύρο, άσπρο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και με αυτά μπορούν να φτιάξουν όλα τα υπόλοιπα χρώματα (μαύρο+άσπρο=γκρι, κόκκινο+κίτρινο=πορτοκαλί, κόκκινο+μπλε=μωβ, κίτρινο+μπλε=πράσινο, τους τόνους τους φτιάχνουμε προσθέτοντας ανάλογα απο το κάθε χρώμα ή με λευκό και μαύρο)

Υπέροχες οι οδηγίες σου!!!

Ρούλα είπε...

El.mar μου να'σαι καλά! Maria z. πολύ σωστή η συμβουλή σου! Δεν το σκέφτηκα να το προσθέσω! Σ'ευχαριστώ!

feysjewel είπε...

ΡΟΥΛΑ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΚΙ ΣΟΥ ΓΛΥΚΟΥΛΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!

λΕλένη είπε...

Πάντα τυχερή και δημιουργική Ρούλα μου! Φιλιά!

Υ.Γ.: Έχεις ακόμα λεκτική επαλήθευση, αν θέλεις ψάξ'το!

Ρούλα είπε...

feysjewel σ'ευχαριστώ πολύ! λΕλένη να΄σαι καλά! Λεκτική επαλήθευση;; δλδ που επαναλαμβάνομαι;; Δν σου λέω δεν είμαι καλή σε αυτά!

Ρούλα είπε...

λΕλενάκι..εκπαιδευτικός είσαι; Όντως είχες δίκιο! Το παρατήρησα και εγώ και έκανα κάποιες διορθώσεις. Τις παρατηρείς; Απο τη βιασύνη μου και το άγχος να γίνω κατανοητή το κάνω αυτό... Thanks!

Ειρήνη είπε...

Ρούλα μου μπράβο για τις οδηγίες!!!
Τέλεια και τα δωράκια!
Φιλιά!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ρούλα ΆΨΟΓΗ παρουσίαση και η καρδούλα...ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Καλό Σ/Κ!

λΕλένη είπε...

Ναι, είμαι νηπιαγωγός!! Από που το συμπέρανες; Είπα κάτι;; Αααα και ξέχασα να σε προσκαλέσω να έρθεις να παραλάβεις κάτι από το σπιτάκι μου! Φιλιά!

Υ.Γ.: Έχεις ακόμα λεκτική επαλήθευση!
http://skeftomaiaraiparho.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.html#comments
Δες εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ! Σε κάθε απορία στη διάθεση σου!

Ρούλα είπε...

χαχαχα! λΕλενάκι μου...ξέρεις τι νόμιζα εγω πως μου έλεγες;; Και καλα στο λόγο μου,στην περιγραφή,σε αυτα που γράφω οτι επαναλαμβάνω συνέχεια κάποιες λέξεις....Καλό ε; Ήμαρτον! Να'σαι καλα που μου το είπες! Γτ δεν μου το έλεγε κάποιος τόσο καιρό;; Δεν είχα καταλάβει οτι το είχα αυτο! Αντιθέτως ήμουν σίγουρη οτι δεν το είχα! Τώρα το έβγαλα! ε; Πω πω και εμένα με ενοχλεί αφάνταστα σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!

Νίκη είπε...

Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!Λέω να αρχίσω κι εγώ- με κολλήσατε βλέπεις... Χτες βράδυ πήγα και πήρα μερικά πακετακια, αν και τα χρώματα δεν με ικανοποίησαν πλήρως, κι από Δευτέρα θα αρχίσω, καθώς το ΣΚ είναι γεμάτο.Όμως μου φάνηκαν σκληρά τα πακετάκια, έτσι πρέπει να είναι;

Ρούλα είπε...

Νίκη μου να'σαι καλά! Αντε καλή αρχή! Ναι έτσι είναι! Θα κόψεις ένα κομμάτι, όσο θές, με μαχαιράκι και θα αρχίσεις να το πλάθεις..σιγά σιγά με το πλάσιμο θα μαλακώνει και θα δουλεύετε πολύ εύκολα. Σαν πλαστελίνι!
Επίσης, Ειρηνάκι μου και Χαρά μου σας ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! Καλο σ/κ!

Unknown είπε...

Πολύ όμορφες δημιουργίες^^
και οι οδηγίες τέλειες

δες εδώ αν θες θα μπορούσαμε να προσθέσουμε link με το tutorial σου
http://stepbystepgr.blogspot.com/p/blog-page_20.html

Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

πολυ χαριτωμενη η καρδουλα σου! μπραβο!

να ρωτησω σε κατι, 30' ψησιμο δεν ειναι πολλα για μια τοση δα καρδουλα; δεν καιγεται; εγω τετοιου μεγεθους πραγματακια (φιμο παντα) τα ψηνω για 10' στους 110 και φαινονται οτι ψηθηκαν μια χαρα

Unknown είπε...

Να σε ρωτησω κατι?ο πυλος αυτος οταν τον αφηνω σε αυτα τα σακουλακια που λες μετα θελει καποια διαδικασια για να ζεσταθει?και επισης αυτα τα σακουλακια που μπορω να τα βρω?

Unknown είπε...

Γεια σας... θα ήθελα να σας ρωτήσω όταν φτιάξω ένα σχέδιο με πηλο και αυτό το σχέδιο είναι πάνω σε κουπα πως κάνω μετά το ψήσιμο...??? Μαζί με την κούπα η σκέτο σχέδιο και μετά το κολλάω με κολλα..?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Unknown είπε...

Καλησπέρα!ενώ ψήνω τον πολυμερικό πηλό μισή ώρα με θερμόμετρο μέσα στο φουρνακι όταν τον βγάζω έχει μια ελαστικότητα. Τον ξαναβάζω γι άλλη μισή ώρα και συμβαίνει το ίδιο. Κάνω κάτι λάθος? Σκληραίνει αφού κρυώσει?

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...