Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Και άλλες δημιουργίες για την βάφτισή μας (Κατασκευή Καστρο και Καμβάς με φύλλο αλουμινίου)

Καλησπέρα, καλησπέρα!
Τι κάνετε μπλοκοφίλοι μου;;; Πώς πάει με τον καιρό;; Τι είναι αυτό το πράγμα βρε παιδιά;; Έχουν μπερδευτεί οι εποχές μου φαίνεται!
Τέλος πάντων στο θέμα μας..! Τον τελευταίο καιρό ασχολούμε με τις κατασκευές της βάφτισης μας όπως ξέρετε! Τρέχω και δεν φτάνω! Έχω και τις μπουμπούκες μου μες στα πόδια μου! Δέκα χέρια αν είχα θα τα προλάβαινα όλα! Θα ήθελα να σημειώσω εδώ, να με συγχωρέσετε και να καταλάβετε οτι ο χρόνος και η όρεξη είναι λιγοστή λόγω κούρασης γι'αυτό δεν σχολιάζω στις αναρτήσεις σας..αυτό δεν σημαίνει οτι δεν τις παρακολουθώ κιόλας! Γι'αυτό και οι δικές μου αναρτήσεις είναι σπανιότερες! Αυτές τις μέρες έφτιαξα τον καμβά των κοριτσιών μου με τα ονόματα τους που θα μπεί στην είσοδο πάνω στο καβαλέτο και μία κατασκευή κάστρο που θα μπεί για διακόσμηση στην εκκλησία... Ιδού...




Τον πίνακα τον έφτιαξα με φύλλο αλουμινίου. Χρωμάτισα όπου ήθελα με χρώματα γυαλιού και έριξα πάνω γκλίτερ στο ίδιο χρώμα. Ζωγράφισα τα ονόματα και την ημερ/νία, διακόσμησα μετά ..αυτά! Την κατασκευή κάστρο την έφτιαξα με χοντρό χαρτόνι.."σάντουιτσ" το λένε. 'Εκοψα τα παράθυρα και έβαλα "κουρτινούλα", έκανα με ασημί μαρκαδόρο τα περιγράμματα, πήρα μελτεσέδες και έβαλα μεταξύ των κομματιών για να ανοιγοκλείνει όσο θέλω και τους κόλλησα με σιλικόνη (δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο θα είναι αξιόπιστη η σιλικόνη εκεί εάν ανοιγοκλείσει πολλές φορές..), διακόσμησα και αυτό είναι το αποτέλεσμα! Πώς σας φαίνονται;;; Α, στο κάστρο λείπουν και οι άλλες δύο σημαίες.. δεν είχα άλλο ασημί χαρτόνι..! Καλά μέχρι την βάφτιση μπορεί να μου έρθει και άλλη έμπνευση και να κάνω και καμιά αλλαγή ή να προσθέσω κάτι..! Θα σας τα ξαναδείξω έτσι και αλλιώς όλα μαζί στο αφιέρωμα της ημέρας της βάφτισης! Αυτά απο εμένα! Θα τα ξαναπούμε! Καλό σας βράδυ!

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Χειροποίητο σανδαλάκι...

Εδω είμαι πάλι απόψε να σας δείξω λίγο μία σαγιοναρίτσα που έφτιαξα πέρσι το καλοκαιράκι, πριν λίγο την ξέθαψα...απλή...για να την φοράω στο σπίτι.



Αυτό...Τι καλοκαιρινή μέρα η σημερινή! Δεν το καλοσκεφτήκαμε να πάμε για μπάνιο. Και ωραία βραδιά η αποψινή ε;;; Για βολτίτσα...αλλα πού να πάς με δύο μωρά;;; Εσείς που μπορείτε, όσοι μπορείτε, να πάτε..!! Πώς μου λείπουν ώρες ώρες αυτές οι εποχές που μπορούσα...!
Καλό σας βράδυυυυ...!!!!!!

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Topiary

Να'μαι και εγώ..!!
Τώρα τελευταία οι αναρτήσεις μου όλο και σπανίζουν, το ξέρω δυστυχώς...! Ε λίγο οτι τα παιδιά όσο μεγαλώνουν έχουν πιό πολλές απαιτήσεις και με κουράζουν περισσότερο, λίγο οι ετοιμασίες της βάφτισης που όσο πλησιάζει ο καιρός φουντώνουν, θέλω να τελειώσω και νωρίς για να ευχαριστηθώ το καλοκαιράκι μου, να κάνω και κανένα μπάνιο...δεν θα κλειστώ και μέσα μέχρι τις 30 Ιουλίου να φτιάχνω μπομπονιέρες..! Ε όλα αυτά που χρόνος να σερφάρεις, πόσο μάλλον να κάνεις ανάρτηση.
Εδώ είμαι σήμερα, λοιπον, τώρα που κοιμούνται ακόμα οι μικρές μου, να σας δείξω τα topiary που έφτιαξα, μεγάλα και μικρά, για την βάφτιση μας, τα οποία θα στολίσουν την σκάλα στην είσοδο της εκκλησίας σε συνδιασμό με φαναράκια.

Αυτά είναι τα μικρά τα οποία είναι έτοιμα απο το Jumbo και εγώ τα στόλισα με λουλουδάκια, πεταλουδίτσες και κορδέλες για να ταιριάξουν με τα μεγάλα παρακάτω...

Αυτά είναι τα μεγάλα. Τα έφτιαξα εξ ολοκλήρου εγω. Πήρα φελιζόμπαλες, αφρώδες χαρτόνι απο το jumbo και έφτιαξα τα τριανταφυλλάκια, ακολουθεί tutorial πώς τα έφτιαξα τα λουλουδάκια αν σας ενδιαφέρει. Τέλος, πήρα ένα κομμάτι λεπτή, σιδερένια βέργα και το στερέωσα στο κασπώ. Την τύλιξα με τούλι να μην φαίνεται, στόλισα με κορδέλες και αυτό είναι το αποτέλεσμα...

Σας δείχνω τώρα πώς έφτιαξα τα τριανταφυλλάκια. Τα είχα δεί κάπου στο ytube κάποτε. Είναι πολύ εύκολα...
Έκοψα ροδέλες, μεγάλες και λίγο μικρότερες και χαμογελάκια όπως φαίνεται στην φωτό....

Το κάθε τριαντάφυλλο θέλει 2 μεγάλες, 2 μικρότερες ροδέλες και ένα χαμόγελο. Κάνουμε εγκοπές όπως φαίνεται...

Διπλώνουμε έτσι...

Παιρνάμε στην οδοντογλυφίδα μας τα "πέταλα"...


Τέλος, παίρνουμε το χαμόγελο και το τυλίγουμε κατα αυτό τον τρόπο...

Εδώ μου λέιπει μία φωτογραφία...Αφήνουμε την άκρη όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτό, τυλίγουμε και στο τέλος βάζουμε και την άλλη άκρη απο κάτω και περνάμε και τις δύο άκρες στην οδοντογλυφίδα. Πιστεύω να καταλάβατε τι εννοώ...
Και έτοιμο το τριαντάφυλλό μας...

Ελπίζω να ήταν κατανοητό το tutorial μου. Για περεταίρω ερωτήσεις μη διστάσετε!
Αυτά απο εμένα...! Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα..! Ανοίγει και ο καιρός τώρα... α καλά...θα δείξει...χιχι...πλακίτσα..! Αντε καλό καλοκαίρι επιτέλους!!! Φιλιά!!!

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Παιδικά καδράκια - παιδική μπομπονιέρα


Καλησπέρα, καλησπέρα...!
Τι κάνετε φίλοι μου;;; Μια χαρα σας βλέπω...δεν σας προλαβαίνω όλο αναρτήσεις με υπέροχες, νέες δημιουργίες μου είστε..!
Καταρχήν, να σας ευχηθώ καλό μήνα και εγώ έστω τόσο αργά, ελπίζω να περάσατε καλά τις γιορτινές μέρες και την πρωτομαγιά! Εγω χάθηκα εντελώς το ξέρω...! Ήταν οι μέρες του πάσχα, μετά πρωτομαγιά...όλο δουλειές, οικογενειακές καταστάσεις, τα παιδιά πολύ κούραση, το ένα το άλλο...και έτσι που καιρός να σερφάρω, πόσο μάλλον να δημιουργήσω...! Τις τελευταίες 2-3 μέρες έχω κάτσει να ασχοληθώ λίγο με τις προετοιμασίες της βάφτισης. Έφτιαξα λίγες πεταλούδες ακόμα για την μπομπονιέρα μας, ασχολήθηκα λίγο με τον στολισμό της εκκλησίας αφου πήγα και φωτογράφισα τον χώρο και έκανα κάποια προσχέδια στο τι θα φτιάξω και επιτέλους τελείωσα τα καδράκια για την παιδική μπομπονιέρα μας που τόσο καιρό παιδεύομαι να τελειώσω. Αν έχεις λίγο και σπαστό χρόνο έτσι είναι..! 60 καδράκια συνολικά! Τα έφτιαξα με την τεχνική της χαρτοπετσέτας (decoupage) και το καθένα είναι ξεχωριστό για τους μικρούς μας φίλους που θα έρθουν στην βάφτιση μας. Ορίστε κάποια απο τα σχέδια...

Για τα κοριτσάκια...








Για τα αγοράκια..




Οι φωτογραφίες είναι σπαστές, δηλαδή δεν είναι μαζεμένα, γιατί κάθε φορά που έφτιαχνα φωτογράφιζα και κάποια. Ελπίζω να μην σας κούρασε..! Επίσης δεν έχουν βγεί πολύ καλές. Δεν μπορούσα να βρώ την σωστή λειτουργία στην φωτογραφική μηχανή, αδικούνται λίγο αλλα εντάξει. Είναι και κάποια άλλα σχέδια αλλα δεν μου τα φορτώνει αυτη τη στιγμή ο υπολογιστής μου. Ωραίο δωράκι δεν είναι.;; Πιστεύω θα τα ευχαριστηθούν και οι μαμάδες, πόσο μάλλον τα παιδάκια...! Πολύς κόπος, πολύ δουλειά, πολλά έξοδα επίσης, αλλα το έκανα με την καρδιά μου και το καταευχαριστήθηκα γι'αυτό εύχομαι να ευχαριστηθούν και αυτά.
Αυτά....! Εσάς πώς σας φαίνονται;;;
Καλό βράδυ!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...